fbpx
20.000 Ft feletti vásárlása esetén rendelését ingyenesen kiszállítjuk az ország egész területére!

A SZŐLŐBIRTOK

Családi vállalkozásunk 1984 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal. Az Egri Borvidéken elhelyezkedő 100 hektár saját telepítésű szőlőterület terméséből készítjük borainkat, pezsgőinket, pálinkáinkat.
Az egri Nagy-Eged, Mezei-Öreg, Áfrika, Vidra, Mészhegy, a noszvaji Tekenőhát, Kőkötő, Csókás, a novaji Juhszalagos, a szomolyai Nagyvölgy-tető kiváló fekvésű dűlőiről szüretelünk. Megkezdtük a régebbi ültetvények lecserélését, új kísérletként Cabernet Dorsát is telepítettünk. A legújabb telepítés az egri Nagy-Eged dűlőn kapott helyet, ahol a Nagy-Eged dűlői Egri Bikavér Grand Superior-hoz szükséges fajtaösszetétellel lett az ültetvény eltelepítve. Széles szőlőfajta-választék jellemzi a gazdaságunkat, fő fajtáink: Királyleányka, Chardonnay, Ottonel muskotály, Tramini, Zenit, Kékfrankos, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Merlot, Pinot noir, Syrah, Kadarka, Turán. Szőlőültetvényeink 80%-a kék, 20%-a fehér szőlő.

A PINCE

A borászatunk központja Egertől 12 km-re, Noszvajon található. A 2000 m2-es, egykori uradalmi pincét több mint 100 évvel ezelőtt kézzel vájták a vulkanikus tufa kőzetbe, melyet 2004-ben egy új 2200 m2 -es tufakőbe vájt pincerendszerrel bővíttettünk ki. A kiegyenlített klímájú pince ideális körülményeket biztosít a borok érleléséhez.

A TECHNOLÓGIA

A technológia minden évben kiegészül a legkorszerűbb, világszínvonalú felszerelésekkel, gépekkel. Ez nem csak a borászatunkra, de a szőlészetünkre is vonatkozik.

BORAINK

Kizárólag a magas minőség elérése a cél, minden évben egy-egy különlegességgel gazdagítva a választékot.
Boraink eljutnak Magyarország előkelő éttermeibe, szállodáiba, valamint Belgiumba, Svájcba, Svédországba, Németországba, Lengyelországba, Csehországba, Kínába, Dél Kóreába, Taiwanra is.
A fehér borok nagyobb része reduktív technológiával, irányított erjesztéssel készül, de fehér barrique különlegesség is található a választékunkban (pl.: Chardonnay battonage, Egri Csillag Grand Superior). A vörös borok 2-4 hetes héjon erjesztéssel készülnek, 1,5-2 évig hagyományosan tölgyfahordóban érlelődnek (pl.: Bikavér Classicus, Bikavér Superior, Bikavér Grand Superior) és legalább féléves palackos érlelés után kerülnek forgalomba. A vörös borok egy része barrique hordókban fejlődik. (pl. Vili papa cuvée, Evoé cuvée, Tekenőháti Merlot, Válogatások…), de fiatal, reduktív, gyümölcsös karakterű vörös bor is van a választékban (Siheder).

ELISMERÉSEK

A pincészet alapítója, Thummerer Vilmos.
Tagja a Magyar Bor Akadémiának és a Magyarország vezető borászait tömörítő Pannon Bormíves Céhnek.
1995-ben elnyerte az “ÉV BORTERMELŐJE címet”
A pincészet elnyerte “AZ ÉV PINCÉSZETE 2011 díjat”
A Thummerer Pince “MAGYARORSZÁG LEGEREDMÉNYESEBB PINCÉSZETE” 2013-ban és 2017-ben.
Pincészetünk 1994-ben és 1996-ban elnyerte
„A LEGEREDMÉNYESEBB CSALÁDI PINCÉSZET”-nek járó díjat.
Későbbi főbb díjak: az Év Egri Szőlőtermelője, az Év Egri Bortermelője.
Boraink mind a hazai, mind nemzetközi borversenyeken elnyert értékes díjakkal büszkélkedhetnek.

CSAPATUNK

Családunk minden tagja, 3 gyermekünk, unokáink, vőnk, menyünk,… részt vesznek a munkában. 30 állandó dolgozó segítségével, és 2004 decemberétől Lamport József főborász úr színvonalas munkájával kiegészülve haladunk előre.

Öreg Mezei
Hűtőköpenyes erjesztő tartályok
Hegedűs Anett borbemutatón
Országos Borverseny, nagydíj
Thummerer Pincészet csapat
0