betöltés...

X

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön a legfrissebb akcióinkról, legújabb híreinkről ingyenes emailes tájékoztatónkon keresztül.

"*" a kötelező mezőket jelöli

Adatkezelés*
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Rólunk

Borászatunk egyedisége az eltökéltségben, a kitartó céltudatos munkában és a több generáció együttes sikerében rejlik. A családi vállalkozásunk 1984 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel az Egri Borvidéken. A kezdetek óta bővülő alapterület mára már eléri a 100 hektárt. 2013-óta lehetőségünk van a borkészítés mellett a tradícionális pezsgőkészítésre is.

A generációkat átölelő tudásnak és tradíciónak köszönhetően a hagyományos megoldások mellett a modern technológiára is nagy hangsúlyt fektetünk. Borászatunkban kiemelt szerepet kap az innováció, de a „régi jó dolgok” is megmaradnak. Fontos számunkra az a minőség, mely kezdetek óta meghatározza munkánkat, így a piaci igényekhez való igazodásnál mindenekelőtt ennek megtartására törekszünk.

A borászatunk központja Egertől 12 km-re, Noszvajon található. A 2000 m2-es, egykori uradalmi pincét több mint 100 évvel ezelőtt kézzel vájták a vulkanikus tufa kőzetbe, melyet 2004-ben egy újabb 2200 m2-es tufakőbe vájt pincerendszerrel bővíttettünk ki. A kiegyenlített klímájú pince a legideálisabb körülményeket biztosítja a borok érleléséhez.

A kiemelkedő színvonalhoz vezető út már a szőlőterületeken elkezdődik. Gondos odafigyeléssel és szakértelemmel választjuk ki a terület fekvéséhez és a föld minőségéhez leginkább illeszkedő szőlőfajtákat, majd beérés után ugyanilyen odaadással szüreteljük is azokat. A pincészet területére érve pedig minden eszköz a rendelkezésre áll ahhoz, hogy a leszüretelt szőlőszemekből a boraink és pezsgőink a már megszokott minőségben születhessenek meg.

A technológiát illetően a hagyományos módszerek mellett törekszünk arra, hogy minden évben a legkorszerűbb eszközökkel tudjuk emelni a boraink és ezáltal a pincészetünk színvonalát. A fehérborok nagyobb része reduktív technológiával, irányított erjesztéssel készül, de fehér barrique

különlegesség is található a választékunkban (pl.: Chardonnay battonage, Egri Csillag Grand Superior). A vörösborok 2-4 hetes héjon erjesztéssel készülnek, melyeket 1,5-2 évig hagyományosan tölgyfahordóban érlelünk (pl.: Bikavér Classicus, Bikavér Superior, Bikavér Grand Superior) és legalább féléves palackos pihentetés után kerülnek forgalomba. A vörösborok egy része barrique hordóban fejlődik (pl. Vili papa cuvée, Evoé cuvée, Tekenőháti Merlot, Válogatások…), de fiatal, reduktív, gyümölcsös karakterű vörösbor is van a tételek között (Siheder).

Az idő minket igazol, hiszen a pincészet alapítása óta számos hazai és nemzetközi elismerést sikerült elnyernünk:

  • 1995: Thummerer Vilmos az “ÉV BORTERMELŐJE”
  • 1994 és 1996: „A LEGEREDMÉNYESEBB CSALÁDI PINCÉSZET”
  • 2011: “AZ ÉV PINCÉSZETE 2011”
  • 2013 és 2017: “MAGYARORSZÁG LEGEREDMÉNYESEBB PINCÉSZETE”
  • 2018 a MAGYAR ARANY ÉRDEMKERESZT kitüntetés

 

Pincészetünk alapítói és egyben a vállalkozás vezetői Thummerer Vilmos és felesége Katalin. A pincészet vezetőségének egészét a család tagjai teszik ki, a 3 gyermek, unokák, és meny egyaránt.

A változatos lehetőségeknek köszönhetően mindenki megtalálta azt a területet, melyben leginkább kiteljesedhet és melyet önmagáénak tudhat. Úgy tartjuk, hogy állandó 30 alkalmazottunk és Lamport József főborászunk 2004 óta töretlenül tartó színvonalas szakértelme nélkül ez az összhang nem lehetne teljes.

Öreg Mezei
Országos Borverseny, nagydíj

Lamport József

Lamport József, pincészetünk főborásza 2004 óta. Élete fontos részét képezi a szőlészet és borászat világa, hiszen gyermekkora óta egészen közelről tapasztalhatta a szakma mindennapjait. Elkötelezettségének tartja, hogy a hagyományos technikákat és a modern eszközöket ötvözve a lehető legmagasabb minőséget képviselő tételeket alkosson, amely maradandó emlékeket alkot minden fogyasztója számára.

Youtube link

DSC00708
Thummerer_eger(17of218)
Thummerer_eger(18of218).jpg másolata
Thummerer_eger(29of218).jpg másolata
Thummerer_eger(33of218)
Thummerer_eger(38of218).jpg másolata
Thummerer_eger(4of218)
Thummerer_eger(5of218)

Hegedűs Ede

Hegedűs Ede a családi gazdaság harmadik generációjához tartozik, édesanyja Thummerer Éva, aki mint ismeretes a Pincészet színes gasztronómiai kínálatáért és a szállásadásáért felel. Ede fiatalkorában meghatározó volt Édesanyja konyhaművészete, a szakácsiskola elvégzése alatt és után a Magtár fogadó konyhájában sürgött-forgott. Az utóbbi években a pincészet munkáját segíti, a logisztika és rendezvényszervezés területein ér el sikereket. Jövőben kitűzött céljai között szerepel, hogy a pincészetnél még több szerepkört vállaljon, ezzel is öregbítve a családi pincészet hírnevét és presztízsét, s közben megvalósítsa azt az álmát, hogy orvossá váljon.

Thummerer_eger(55of218).jpg másolata
Thummerer_eger(74of218).jpg másolata

FIGYELEM

18 éven alattiak számára tilos az alkohol fogyasztás Magyarországon.