Thummerer siker

Thummerer siker

Tarolt a noszvaji pincészet a világ egyik legrangosabb borversenyén.

Három aranyérmet és két ezüstöt nyert a Thummerer Pincészet a világ egyik legrangosabb borversenyén Franciaországban.
Barrique-ágak a Thummerer pincében

Az áprilisban megrendezett Challenge International du Vin a földkerekség egyik, ha nem „A” legelismertebb borversenye, melyre a borvilág – borász, borkereskedő, sommelier, tájékozott borfogyasztó – egyhangúlag meghatározó erőpróbaként tekint világszerte. Akárcsak egyetlen érmet is megszerezni ezen a versenyen, nemzetközi klasszis sikerként könyvelhető el. 2020-ban a Thummerer Pincészetnek ez ötszörösen is sikerült, ezzel a nemzetközi porondon is beírta magát a megkerülhetetlen tényezők közé.

„Hosszú évek óta nagyon fontosnak tartjuk, hogy ezen a rangos versenyen megmérettessük borainkat. Az elnyert három arany- és két ezüstérem óriási eredmény! Nagyon büszkék vagyunk, ez visszaigazolása annak, hogy továbbra is jó úton járunk”, mondta Thummerer Vilmos, a pincészet alapítója.

Az idén 44. alkalommal megrendezett Challenge International du Vin egy vakkóstolás formájában szervezett borverseny. Méretét jól érzékelteti, hogy idén 33 ország 3538 bora versengett, valamint 800 kóstoló ízlelt. Idén öt, a 2016-os szüretből készült nagy vörösborral nevezett a Thummerer Pincészet a bordeaux-i borversenyre, melyek mindegyike éremmel tért haza.

(forrás: Turizmus Online)

Forrás: http://turizmusonline.hu/cikk/thummerer_siker