A tökéletes bor kiválasztása egy vacsorapartira nem kell, hogy bonyolult legyen. A cél, hogy lenyűgözd a vendéglátódat és a többi vendéget – de felesleges túlgondolni! Ebben az egyszerű útmutatóban megmutatjuk, hogy milyen borokat érdemes választani egy vacsorapartira, a testes vörösöktől a friss fehérekig, hogy biztosan jól dönts.

Akár egy igazi közönségkedvencet keresel, akár egy különleges palackkal szeretnél maradandó benyomást kelteni, itt a legjobb választások!

Egy palack, ami lenyűgöz

Ha a tökéletes vendég szeretnél lenni, vedd figyelembe:

  • A házigazda ízlését
  • Az esti esemény stílusát
  • Az ételekhez való párosítást – egy jó bor kiegészíti az ételt, nem nyomja el az ízeit

Alapvető párosítási tippek

  • Könnyedebb borok (főként fehérek) remekül illenek salátákhoz, halakhoz és szárnyas ételekhez.
  • Testes vörösborok kiválóan passzolnak gazdag, húsos fogásokhoz.
  • Rosé borok sokoldalú választások, és tökéletesek kötetlenebb vacsorapartikhoz.

Hogy megkönnyítsük a döntésed, összegyűjtöttük a Thummerer Pincészet legjobbjait, amelyek garantáltan lenyűgözik a társaságot!

Vörösborok, hogy jó benyomást kelts

Ha igazán emlékezetes vörösbort keresel, próbáld ki ezeket a különlegességeket:

Egri Cabernet Franc – Merlot 2020

Cabernet franc és Merlot fajták házasítása egy nagyon tetszetős, barátságos, fűszeres és gyümölcsös jegyeket is magában hordozó bort eredményezve. Kellemes párosítás lehet vad szárnyasokhoz, vadnyúlhoz 16-18°C-on fogyasztva. Az elmúlt évben pincénk legnépszerűbb darabja.

Egri Cabernet Sauvignon Superior 2021

A sötét rubin szín már ránézésre is nagy bizalmat sugároz. A tölgyfahordós érlelés eredményeként egy ízében fűszeres, paprikára és érett málnára emlékeztető illatú, mindemellett pedig kitűnő savegyensúllyal és selymes tanninokkal rendelkező bort tudtunk megalkotni. Fogyasztás tekintetében egy igazán univerzális borról beszélünk, hiszen vöröshúsú szárnyasokhoz, vadhúsokhoz és marhahúshoz is kiválóan passzol, de akár önmagában fogyasztva is kiemelkedő élményt tud nyújtani 16-18°C-ra hűtve, a testesebb, száraz vörösbort kedvelők számára.

Fehérborok, amelyek elvarázsolnak

Ha egy friss és kifinomult fehérbort szeretnél, ezek a legjobb választások:

Terra Egri Fehér Cuvée 2023

Halvány zöldessárga színű bor, ízében az intenzív gyümölcsösség szép savérzettel társul, üdítően friss, virágos illattal. Fehérhúsú szárnyasok, nyári zöldségek mellé, vagy csak egy kellemes beszélgetéshez 8-10 C-ra hűtve ajánljuk.

Egri Muskotály 2023

A szőlőfajta sajátosságából eredően egy színeiben halvány zöldessárga, ízeiben kirobbanóan gyümölcsös, intenzív szőlővirágos illatú bor fogad bennünket. a borkóstolás szépségeivel még csak most ismerkedők számára is kellemes élményt nyújthat. Édes bor lévén érdemes kipróbálni túrós, tejszínes süteményekhez,  8-10°C-on fogyasztva.

Rosé borok: A sokoldalú választás

Ha nem tudsz dönteni a vörös és a fehér között, a rosé mindig jó kompromisszum!

Egri Cabernet Dorsa Rosé 2024

Rozé, maga a fiatalság és frissesség. A Cabernet dorsa rosé borunk, színében eperbe hajló, cseresznyés árnyalatokkal, intenzív gyümölcsös aromákkal. Könnyű halételekhez és köszöntő falatokhoz, esetleg önmagában nyár esti hűsítőként remek választás minden korosztály számára, 8-9 °C-ra hűtve.

Összegzés: Válassz magabiztosan!

A tökéletes bor egy vacsorapartira több, mint egy ital – az este egyik kiemelkedő eleme lehet! Egy jól megválasztott palack nemcsak az ízeket emeli ki, hanem a beszélgetéseket is inspirálja.

Ha pedig csomagokban gondolkodsz, tekintsd meg és böngéssz válogatásainkból erre a linkre kattintva!

Fogyaszzátok egészségel és reméljük, hogy sok-sok borozgatós vacsorapartin koccintotok a Thummerer válogatásából!