Kékfrankos Superior Válogatás 2021
Közepes intenzitású bíborvörös szín, a szélen lilás reflexekkel. Illata néhány perces szellőztetés után teljesedik ki, majd bőkezűen ontja szépen rétegezett-, finoman árnyalt aromáit. Meggyre és szilvára emlékeztető jegyek kérnek benne elsősorban figyelmet, sejtelmes fahéjas és csokoládés ölelésben. Kóstolva száraz, savai elegáns lendülettel kísérik át a kortyot nyelvünkön. Közepes mértékű tanninja fiatalosan viselkedik, a pohárban eltöltött néhány perc után selymes felszínt varázsol a bornak. Komoly beltartalmú testét, kellemes melegítő hatást kifejtő-, tüzes alkohol érzet teljesíti ki pazarul. Ízében fekete bogyós gyümölcsök, meggy, szilva, áfonya, szegfűszeg és a háttérből felsejlő hordó fűszerek jelennek meg. Hosszú utóíze meggyes – csokoládés jegyek főszereplésével búcsúzik. Nagy formátumú, sűrűszövésű, dinamikus Kékfrankos, amely eleganciájával hódít. Ezerarcú szereplője a terített asztalnak. Sertés-, kacsa- és libasültek, sertés-, borjú-, marha- és vadpörköltek, marha- és vadraguk, steak- illetve bélszín fogások, valamint fehérpenészes lágy-sajtok (Brie, Camembert) mellé ajánljuk kísérőként.
Felszolgálás: A dinamikus illat- és íz karakter kiteljesedésének érdekében fogyasztás előtt ajánlott dekantálni.
Pohár és Hőmérséklet: Fogyasztását vörösboros burgundi (pinot noir) kehelyből, 17-18 fokos hőmérsékleten ajánljuk.
Érlelési potenciál: Hosszú évekre szóló érlelési potenciállal rendelkezik, 10 év+
Közepes intenzitású bíborvörös szín, a szélen lilás reflexekkel. Illata néhány perces szellőztetés után teljesedik ki, majd bőkezűen ontja szépen rétegezett-, finoman árnyalt aromáit. Meggyre és szilvára emlékeztető jegyek kérnek benne elsősorban figyelmet, sejtelmes fahéjas és csokoládés ölelésben. Kóstolva száraz, savai elegáns lendülettel kísérik át a kortyot nyelvünkön. Közepes mértékű tanninja fiatalosan viselkedik, a pohárban eltöltött néhány perc után selymes felszínt varázsol a bornak. Komoly beltartalmú testét, kellemes melegítő hatást kifejtő-, tüzes alkohol érzet teljesíti ki pazarul. Ízében fekete bogyós gyümölcsök, meggy, szilva, áfonya, szegfűszeg és a háttérből felsejlő hordó fűszerek jelennek meg. Hosszú utóíze meggyes – csokoládés jegyek főszereplésével búcsúzik. Nagy formátumú, sűrűszövésű, dinamikus Kékfrankos, amely eleganciájával hódít. Ezerarcú szereplője a terített asztalnak. Sertés-, kacsa- és libasültek, sertés-, borjú-, marha- és vadpörköltek, marha- és vadraguk, steak- illetve bélszín fogások, valamint fehérpenészes lágy-sajtok (Brie, Camembert) mellé ajánljuk kísérőként.
Felszolgálás: A dinamikus illat- és íz karakter kiteljesedésének érdekében fogyasztás előtt ajánlott dekantálni.
Pohár és Hőmérséklet: Fogyasztását vörösboros burgundi (pinot noir) kehelyből, 17-18 fokos hőmérsékleten ajánljuk.
Érlelési potenciál: Hosszú évekre szóló érlelési potenciállal rendelkezik, 10 év+
Normal price: 14.13 € Regular Customer price: 12.72 € (1.41 € discount!) VIP price: 12.01 € (2.12 € discount!)
Additional information
Weight | 1,35 kg |
---|---|
Specified region | |
Type | |
Hova ajánljuk? | |
Alcohol | |
Ft/ 1 l | |
Acid |
Buy with confidence
- ✓ Prize-winner wines
- ✓ 100% guarantee
- ✓ c.o.d
- ✓ card payment thru Borgun
- ✓ Family-based company since 1984
- ✓ 2011: „Wine Cellar of the year” (Hungary)
- ✓ 1995: Thummerer Vilmos „Wine Producer of the year in Hungary”
- Gluten free
- Vegan
You must be logged in to post a review.
Reviews
There are no reviews yet